Trainingen

Natuurlijk is uw kind niet de enige die tegen dingen aanloopt. Daarom geven we ook groepstrainingen: samen met anderen werken aan  eigen vragen en doelen.
Uiteraard geldt dat er dan wel een groep moet zijn waar uw kind bij past. Progress biedt twee keer per jaar een ronde trainingen aan, waarbij afhankelijk van de aanmeldingen wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn. We kijken goed of de groep en de hulpvraag aansluit bij het aanbod. U kunt uw kind aanmelden voor een training middels het contactformulier op onze site, of door telefonisch of via de mail contact op te nemen.

Als u geen geschikte training ziet voor uw kind onder ons aanbod, dan kunt u gebruik gemaakt worden van het trainingsaanbod van onze partners:

Evert Bos Coaching: https://www.evertboscoachingentraining.nl/
Zorggroep Oude Nieuwe Land:https://www.zorggroep-onl.nl/over-ons/nieuws/sociale-vaardigheidstraining-kids-skills/

We geven de volgende trainingen:

Voor de leeftijd 6-9 jaar:

Prik, Knap en Slumpie
De training ‘Prik, Knap en Slumpie’ is een sociale vaardigheidstraining op maat voor jonge kinderen (4-8 jaar). De training is bedoeld voor kinderen die in de sociale omgang niet altijd handig overkomen. Met behulp van de dieren Prik, Knap en Slumpie leren kinderen welk gedrag handig is en welk gedrag onhandig is.

Informatie Prik, Knap en Slumpie

Fijn,  Vrienden !:
Het Vriendenprogramma (Fijn, Vrienden! voor jonge kinderen) verschaft belangrijke vaardigheden en technieken om angst aan te pakken. De training vermindert angst en voorkomt depressie bij kinderen en jongeren. Het vriendenprogramma is al te volgen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Er zijn verschillende modules voor verschillende leeftijdsgroepen.

Informatie Vriendenprogramma

Voor de leeftijd 8-12 jaar:

Dapper als David
De training: ‘Dapper als David’ is een sociale vaardigheidstraining op Bijbelse basis, voor kinderen in de middenbouw van de basisschool. Deze training geeft ze een steuntje in de rug in de omgang met andere kinderen.

Informatie Dapper als David

Scheiding… en nu?
De training ‘Scheiding… en nu?’ is een training gericht op kinderen in de midden- en bovenbouw van de basisschool, van wie de ouders gescheiden zijn. De training helpt bij het verwerken van emoties en het innemen van een evenwichtige positie richting beide ouders en anderen.

Informatie Scheiding… en nu?

ToM-training:
Sommige kinderen hebben veel moeite om te beseffen dat iemand anders niet precies hetzelfde denkt en voelt als zij (Theory of Mind). Dit geldt vooral voor kinderen met een stoornis in het Autistisch Spectrum, of voor kinderen met ADHD. Ook andere kinderen die niet voldoen aan eerder genoemde stoornissen kunnen moeite hebben met het inleven en perspectief nemen, voelen van gevoelens en reguleren van gedrag ook voor hen is deze training bedoeld.

Informatie ToM-training

Training Dyslexie
Veel kinderen met dyslexie worstelen met de gedachte dat ze dom zijn omdat ze niet kunnen lezen. Ze voelen zich hierdoor sneller minderwaardig en hun gevoel van eigenwaarde loopt sneller het risico op om geschaad te worden. De training ‘Dyslexie, ja en?’ is een weerbaarheidstraining op maat voor kinderen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. De training is specifiek gericht op kinderen met dyslexie.

Informatie Training Dyslexie

Vriendenprogramma:
Het Vriendenprogramma verschaft belangrijke vaardigheden en technieken om angst aan te pakken. De training vermindert angst en voorkomt depressie bij kinderen en jongeren. Het vriendenprogramma is al te volgen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Er zijn verschillende modules voor verschillende leeftijdsgroepen.

Informatie Vriendenprogramma

Voor de leeftijd 12-15 jaar:

Lekker in je vel:

Wil jij je lekker in je vel voelen? Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen?
Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kan zorgen? Zit je in de onderbouw van de middelbare school?
Heb je tijd in je agenda op een doordeweekse avond van 19.00-20.00?
Wil je meer weten over ontspanning & stress, gezonde gedachten en positieve emoties? Lijkt het je wat om met een aantal andere tieners over dit soort onderwerpen door te praten? Meld je dan aan voor de training Lekker in je vel!

Informatie Lekker in je vel

Vriendenprogramma tieners:
Het Vriendenprogramma verschaft belangrijke vaardigheden en technieken om angst aan te pakken. De training vermindert angst en voorkomt depressie bij kinderen en jongeren. Het vriendenprogramma is al te volgen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Er zijn verschillende modules voor verschillende leeftijdsgroepen.

Informatie Vriendenprogramma