Onderzoek

Onderzoek geeft inzicht en dat helpt vaak al heel veel. Voor sommige ouders en kinderen is een onderzoek en passende adviezen voldoende om weer verder te kunnen.
Een onderzoek is niet zomaar een willekeurig testje, tijdens jouw intake kijken we eerst samen naar de vragen die je hebt en bespreken we waar je tegenaan loopt. Daarvoor vul je het aanmeldingsformulier in en voeren we een gesprek. Dan zoeken we een onderzoek uit dat daarbij past. Tijdens het onderzoek kijken we ook heel goed: we halen niet alleen veel informatie uit de antwoorden op de test, maar ook alles eromheen geeft ons inzicht in jouw vragen. Onze opleiding en ervaring zorgen ervoor dat wij vervolgens een gedegen advies kunnen geven.

Bij Progress zijn diverse onderzoeksinstrumenten beschikbaar. Als het passend is binnen de hulpvraag kan het bijvoorbeeld zijn dat intelligentieonderzoek wordt uitgevoerd.
Daarnaast is onderzoek belangrijk omdat het voor de gemeente noodzakelijk is om te kunnen spreken van een diagnose/ classificatie volgens de DSM 5. Alleen indien er sprake is van een diagnose/classificatie  vindt vergoede zorg binnen de Basis GGZ plaats.