Gerdie Brouwer

Progress-Gerdie

Samen met Eline Quist  is Gerdie in september 2006 gestart met Progress. Inmiddels werken zij al ruim 12 jaar samen binnen Progress.

Gerdie heeft na haar VWO diploma haar master Ontwikkelingss- en Onderwijspsychologie behaald aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tijdens haar stage binnen de schoolbegeleidingsdienst raakte ze  enthousiast over het onderwijs, en proefde ze de noodzaak om de onderwijswereld van binnenuit te leren kennen. Via een zij-instroom route heeft zij vervolgens haar onderwijsbevoegdheid behaald voor het regulier en speciaal onderwijs. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest binnen het onderwijs is zij gestart met Progress en daarnaast werkzaam geweest als psycholoog op SO school de Zonnebloemschool (ZMLK).
Januari 2007 is zij gestart met de postdoctorale opleiding tot Registerpsycholoog NIP/ Kind & Jeugd. September 2011 behaalde zij haar registratie tot Registerpsycholoog NIP/Kind & Jeugd en staat zij als zodanig ook ingeschreven bij het NIP, de beroepsvereniging voor psychologen.

Binnen  Progress  is zij werkzaam als regiebehandelaar. Zij verzorgt de intakes en geeft werkbegeleiding en supervisie aan de collega’s ten aanzien van diagnostiek en behandeling. Daarnaast richt ze zich ook zelf op het onderzoek en behandelen van kinderen en jongeren, waarbij zij tevens is opgeleid om EMDR therapie toe te passen bij trauma gerelateerde hulpvragen.

“Ik word er ontzettend blij van als ik merk dat cliënten zich bij ons gezien, gehoord en geholpen weten. Soms zit dat in kleine dingetjes en soms in grote ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een kind of jongere die een stap heeft gezet in het overwinnen van angst.
Ondanks dat ik zelf heb gekozen voor dit werk, voel ik dat God me hierin heeft geleid en weet ik me afhankelijk van Hem als ik mijn werk doe. Samen met mijn collega’s er zijn voor kinderen/jongeren en hun ouders en hun stap voor stap op weg helpen, dat is wat mijn werk zo mooi maakt!”

Gerdie is bereikbaar op gerdie.brouwer@progress-flevoland.nl.
Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 -16:00 uur en indien nodig dinsdagavond van 18:30 tot 21:00 uur.
AGB-code 94011228